EKSTRÖM SEAFOOD

Seafood är ett genuint familjeföretag som utvecklat fiskförädlingen i åratal

PRODUCTS

Släkten Ekström har i åratal fiskat och förädlat fisk i Gunnarstrand, Hangö i södra Finland. Företaget drivs idag av andra och tredje generationens fiskare. I dag arbetar man i en nyuppförd samt toppmodern högteknologisk fiskförädlingsanläggning där högteknologiska processer kombineras med 100-tals år av gamla traditioner och seder gällande fiskförädling. I anläggningen behandlas varje morgon egen nyfångad fisk samt fisk fångad i samarbete med en grupp utvalda professionella yrkesfiskare från västkusten ända till Kotka i östra finland. Fisken behandlas på morgonnatten varefter den levereras till matbutiker och restauranger över hela finland. Ett intensivt arbete att utöka exporten av förädlad fisk till bl.a. Ryssland och Mellaneuropa är under utveckling. Samtidigt utövar man ett effektivt samarbete med övriga fiskeriföretag i hela Skandinavien samt import av högklassiga delikatesser från Sverige och Norge.

OUR AWARD WINNING PRODUCTS INCLUDE:

Färsk fisk, kallrökt fisk, varmrökt fisk, rå inlagd fisk, fiskrom och skaldjur, Atlanten och strömming, frysta varor, Pickles, Konserver.

Bruxelles 2013 Finalist

Den Seafood Prix d'Elite Competition skapades för att känna igen de bästa nya fisk-och skaldjursprodukter på året utvecklats för den europeiska marknaden.

EXCLUSIVE PREMIUM

-bland de mest fräscha och smakfulla laxprodukterna i världen

För att garantera en högsta premiumkvalitet i enlighet med traditionerna, så introducerar Ekström Seafoof ett speciellt EXCLUSIVE PREMIUM-koncept för gravning och rökning. Detta resulterar i en av de mest fräscha och smakfulla laxprodukterna i världen.

KALLRÖKT LAX

Skonsamt rökt med egen preparerad alved i enlighet med en månghundraårig tradition som man endast finner längs den sydliga kusten i Finland. Laxen är tillverkad med en harmonisk blandning av kryddor, silkeslen konsistens som smälter i munnen.

VARMRÖKT LAX

Kvaliteten garanteras genom att välja de bästa råvarorna från de renaste arktiska vattnen vilka har ett rykte av att producera den bästa laxen. All lax som vi röker är handfilérad på vår toppmoderna anläggning.

GRAVLAX

Tillredd enligt traditionellt skandinaviskt recept med en extra noggrannhet för detaljer för att uppnå en toppkvalitet. Laxen är konserverad i en blandning av salt, peppar och garnerad med de finaste kryddorna.

TRADITION

I Gunnarstrand i Hangö har man rökt fisk i hundratals år

Vägen österut från vikingastaden Birka hittades av danska vikingar under 1050. Det är då Hangö blev en välkänd mötesplats och vägskäl.

Den Ekström familjen började sin första rökning hus i området. Fisk var rensas ut i den rykande huset direkt efter det kom till jorden, innan det var rökt. Fisken torkades, torrsaltade och rökt med hjälp av al loggar, och dessa metoder är fortfarande i bruk i dag.

Den Ekström familj är en av de få som har gjort de gamla traditionerna i dag. Fisken är av högsta kvalitet och packas under strikt hygieniska guideliness av proffs i vår toppmoderna anläggning. Vår strikt kvalitetskontroll är verkställas enligt HACCP-riktlinjer.

Möt några av våra nöjda kunder

PÅ KROKEN

Kom och besök vår utmärkta café och restaurang. På Kroken ligger precis intill havet, så att du alltid njuta av nyfångad fisk med dina måltider.

LÄR KÄNNA OSS

Magnus Ekström

Ägare/Rökningsmästare

Svetlana Ekström

Ägare/Omsättningen Ryssland

+358 40 701 0918

svetlana.ekstrom @seafood.fi

Samu Seppälä

Försäljningschef

+358 40 749 6942

samu.seppala @seafood.fi

Petri Turunen

Logistik

+358 40 592 5526

petri.turunen @seafood.fi

Kenneth Strandberg

Produktionschef

+358 40 967 8321

kenneth.strandberg @seafood.fi

Gå med i vårt nyhetsbrev och få exklusiva nyheter

Eller följ oss på